بلومبرگ: ترامپ فرار دنیا از دلار را سرعت بخشید

بلومبرگ: ترامپ فرار دنیا از دلار را سرعت بخشید
بلومبرگ گزارش داد تهدید‌های ترامپ علیه بریکس نتیجه معکوس خواهد داشت و کشور‌ها را به کاهش وابستگی به دلار تشویق می‌کند.
کد خبر : ۱۶۹۳۷۳

به گزارش ایبنا؛ دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا، همچنان به تمرین سرگرمی مورد علاقه خود یعنی اعمال فشار بر مخالفان و متحدان خود ادامه می‌دهد. وی در اظهار نظر جدید خود اعضای بریکس را تهدید کرده است که اگر از استفاده از دلار برای تسویه معاملات بین المللی خودداری کنند، تعرفه‌های سنگینی بر صادرات آنها به ایالات متحده اعمال خواهد کرد.

به نوشته بلومبرگ برخی از تحلیلگران آمریکایی اظهارات ترامپ را یک تاکتیک مخاطره آمیز توصیف کردند که ممکن است نتایجی معکوس را به همراه داشته باشد.

بلومبرگ به نقل از مارک سوبل، یک مقام سابق کهنه کار سیاست ارزی در وزارت خزانه داری آمریکا که به مدت ۴۰ سال در این زمینه کار کرده است، آورد:
داخله اخیر ترامپ در بریکس و ایده‌های مربوط به ایجاد ارز واحد مشترک بین آنها ممکن است وضعیت دلار را تضعیف کند و احتمال ظهور توافق‌های بین‌المللی برای اجتناب از استفاده از چنین ارزی را افزایش دهد.

این اقتصاددان آمریکایی تصریح کرد، اظهارات ترامپ کشور‌ها را تشویق می‌کند تا راه‌هایی را برای کاهش وابستگی به ارز آمریکا بررسی کنند.

روسیا الیوم هم دیروز در گزارشی در واکنش به تهدید‌های ترامپ آورده است در حالی که جذابیت دلار عملا رو در حال فرسایش است اجبار کشور‌ها به استفاده از آن روند دور شدن از آن را تقویت می‌کند.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین نیز دیروز در واکنش به تهدید دونالد ترامپ، گفت، توسل آمریکا به زور و تحریم برای اجبار کشور‌ها به استفاده از دلار، نتیجه معکوس دارد.

وی افزود: بحث فقط درباره کشور‌های بریکس نیست. به طور کلی، تعداد کشور‌هایی که در تجارت و فعالیت‌های اقتصادی خارجی‌شان شروع به جایگزین کردن ارز‌های ملی کرده‌اند، بیشتر و بیشتر شده است و اگر آمریکا آنطور که خودشان می‌گویند از طریق اعمال نفوذ، کشور‌ها را مجبور به استفاده از دلار کنند، احتمالاً روند روی آوردن به ارز‌های ملی تقویت و تشدید خواهد شد.

به گفته وی، دلار در چندین کشور جذابیت خود را از دست داده و روند تحلیل آن شروع شده و در حال شتاب گرفتن است.

براد ستسر، یکی از اعضای ارشد شورای روابط خارجی و یکی از مقامات سابق خزانه داری ایالات متحده در زمان باراک اوباما، هم نوشت: «این وضعیت خوب به نظر نمی‌رسد و نشان دهنده فقدان اعتماد به دلار است.

پرودریگو کاترال، استراتژیست بانک ملی استرالیا در سیدنی، به بلومبرگ گفت:دلار به چند دلیل همچنان مسلط است: نقدشوندگی‌ترین ارز در جهان است، آزادانه معامله می‌شود، و ارز مورد استفاده در وام دهی جهانی است، اما فشار افزایش یافته ترامپ بر گروه بریکس ممکن است دور شدن از دلار را تسریع کند.


کشور‌های بریکس بیش از ۴۰ درصد از ذخایر بانک‌های مرکزی جهان را در اختیار دارند و قبلاً درباره راه‌هایی برای کاهش وابستگی به دلار از جمله ایده ارز واحد مورد استفاده برای تجارت بین کشور‌های عضو بحث کرده‌اند.


دولت آفریقای جنوبی نیز در بیانیه دیروز دوشنبه خود خود گفته است که مذاکرات در گروه بریکس بر تجارت بین کشور‌های عضو با استفاده از ارز‌های ملی متمرکز است.

بلومبرگ افزود: در حالی که تهدید فوری علیه سلطه دلار غیر واقعی به نظر می‌رسد، قطعیتی درباره حفظ سلطه آن دربلندمدت وجود ندارد؛ به عنوان مثال، برزیل و چین قبلاً قرارداد‌هایی را برای تسویه تجارت به ارز‌های محلی خود منعقد کردند و هند و مالزی توافق نامه‌ای را برای افزایش استفاده از روپیه در تجارت فرامرزی امضا کردند.

در ماه مه، تایلند و بانک مرکزی چین یادداشت تفاهمی را برای ترویج معاملات دوجانبه به ارز‌های محلی امضا کردند. اظهارات اخیر ترامپ احتمالاً احتمال چنین توافق‌هایی را افزایش می‌دهد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا شنبه گذشته به کشور‌های بریکس هشدار داد که از آنها تعهد می‌خواهد که برای ایجاد ارز جدید به عنوان جایگزینی برای دلار آمریکا در مبادلات درون تجاری اقدام نکنند و در همین راستا تهدید‌های خود مبنی بر اعمال تعرفه ۱۰۰ درصدی بر واردات از اعضای این گروه را تکرار کرد.


ترامپ دیروز شنبه در پستی در شبکه اجتماعی خود تروث سوشال Truth Social گفت: «این ایده که کشور‌های بریکس در تلاش برای کنار گذاشتن دلار بوده در حالی که ما بایستیم و نظاره‌گر آن باشیم به پایان رسیده است. ما از این کشور‌ها می‌خواهیم که متعهد شوید که ارز جدیدی برای بریکس ایجاد نکنید و از هیچ ارز دیگری برای جایگزینی دلار بزرگ آمریکا حمایت نکنید، در غیر این صورت آنها با تعرفه‌های ۱۰۰ درصدی مواجه خواهند شد و باید انتظار داشته باشند که با اقتصاد فوق العاده آمریکا خداحافظی کنند».

منبع: فارس

ارسال‌ نظر